Urban Elements er stolt leverandør til Operaparken: En ny oase i Københavns Havn

Published On: november 22nd, 2023Categories: BelysningViews: 1494

Operaparken er et unikt og moderne frirum midt i Københavns Havn. 

Efter 3 års byggeri og anlæg er Operaparken nu åbnet for offentligheden, og tjener som underjordisk p-anlæg for Operaens gæster og et grønt pusterum fra byens travle tempo.

Selve parken er inddelt i seks haver og de 600 træer udgør et løvdækkende tag over de snoede stier og organisk formede bede. Træerne er sammensat af arter fra hele verden, som en hilsen til de frø, der i sin tid ankom med skibe til Københavns Havn.

Det underjordiske p-anlæg med 300 pladser og parken ovenover udgør et både bæredygtigt og økonomisk kredsløb. Ligesom regnvand genanvendes til vanding, finansierer indtægterne fra parkeringen parkens drift og vedligehold. Solceller på Operaens tag sikrer desuden klimaneutral strømforsyning til både p-anlæg, park og café.

Urban Elements: Leverandør af master og belysningsløsninger
Urban Elements har leveret de mange Norpole-træmaster til Operaparken og til de tilstødende veje.

De kiselbehandlede træmaster med lakeret mastefod og -top, som anvendes til belysningsarmaturer og kameraovervågning, er designet med fokus på håndværk, holdbarhed og minimalt klimaaftryk.
Der er flere muligheder for placering af selve belysningen; enten nede på masten – eller som det er tilfældet i Operaparken: I mastens top, hvor belysningen og masterne harmonerer med Operaparkens atmosfære.

Arkitekternes og byplanlæggernes vision
I en tid med stor byggeaktivitet i København, er der brug for flere grønne åndehuller og mere natur ved havnefronten. Operaparken er derfor et grønt frirum, der tilbyder besøgende en fredfyldt oplevelse midt i byen.

Parkens arkitekter har integreret bæredygtige løsninger for at beskytte området mod klimaforandringer. Regnvand bliver opsamlet og genbrugt til vanding af planterne, hvilket reducerer vandforbruget betydeligt. Desuden er parkens landskabsdesign nøje planlagt for at reducere risikoen for oversvømmelser ved kraftig regn. Grønne tagflader hjælper med at forsinke regnvandets afstrømning og giver samtidig et habitat for lokale dyrearter.

Alle er velkommen til at besøge parken, som er åben alle dage mellem kl. 07-23.

Bygherre: Operaparkfonden
Arkitekt: COBE
Ingeniører: VITA Ingeniører, Via Trafik og DBI
Anlægsgartner: OKNygaard

Operaparken med Norpole master
Operaparken med Norpole master

Del