Urban Elements har i godt tre år samarbejdet med italienske Bellitalia, der fremstiller højkvalitets betonmøbler, der spænder fra klassiske plantekummer til stilfulde moderne siddemøbler – Inspired by timeless beauty.

Hos Urban Elements er det vigtigt, at vores leverandører lever op til samme standard, som vi kræver til vores egen produktion. Vi har derfor haft to medarbejdere på uddannelse på fabrikken i Belluno – så de med selvsyn kunne opleve, at Bellitalia lever op til deres egen og Urban Elements målsætning.

Bellitalia er en del af ”The Placemakers”. Koncernen stræber efter at blive verdens første carbon-neutrale producent til det urbane rum. Dette gøres med en klar strategi som alle datterselskaber skal leve op til og her er Bellitalia et godt eksempel.

Bellitalia dækker hele deres energibehov fra egne solceller. Cementen produceres lokalt og tilslag kommer fra lokale stenbrud, og derved bliver transporten af materialer minimal. Brug af vand i produktionen sker fra opsamlede regnvandsbassiner. Også spildevand genbruges i det lukkede vandsystem.

Der forekommer ingen forurening af omgivelserne og deraf mulige følgeskader på omkringboende menneskers – og egne medarbejderes helbred.

Bellitalias produktion er baseret på optimering og genanvendelse. Samtlige produktionsprocesser overvåges intensivt og justeres løbende så spild minimeres og opsamles til genbrug.

Bellitalia arbejder målrettet efter principperne i cradle-to-cradle.

Se mere: www.urban-elements.dk>

20. september 2019